کد خبر: 206

غذاهای معروف اسپانیایی

اسپانیا نواحی و شهرهای مختلفی دارد که مردم هرکدام غذاهای خاص خود را دارند و مهم‌ترین موردی که در فرهنگ غذایی این سرزمین وجود دارد این است که از مواد غذایی طبیعی و سالم استفاده می‌شود و باوجود ترکیب مواد بامزه و رنگ‌های مختلف، تغییر زیادی در طعم اصلی و طبیعی مواد داده نمی‌شود.

اسپانیا سرزمینی با جذابیت‌ها و شگفتی بسیاری است که به خاطر آداب‌ورسوم مردم و فرهنگ غذایی و داشتن سواحل زیبا، طبیعت خاص، فوتبال و غذاهای اصیل و خوشمزه به شهرت رسید و می دانیم که از توریستی ترین کشورهای اروپا به شمار می آید.

فرهنگ غذایی اسپانیا

غذاهای اسپانیایی خوشمزه و متنوع هستند و با سلایق ایرانیان جور در می آیند و شامل وعده اصلی و میان وعده می شود. وعده اصلی اسپانیایی‌ها و یکی از بهترین وعده‌ها برای آن‌ها ناهار است که در ساعت 14:00 تا 16:00 سرو می‌شود. ازآنجاکه در اسپانیا وعده شام دیروقت سرو می‌شود آن‌ها میان وعده‌ای در ساعت 17:00 میل می‌کنند. برخلاف تصورات بسیاری از ایرانیان در این کشور صبحانه سبک میل می‌شود و اغلب شامل اسپرسو، شیر، نان یا نان تست گوجه و روغن‌زیتون است. اسپانیایی‌ها در وعده روزانه خود از ماهی، سالاد، ماست، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، لوبیا، روغن‌زیتون و سیر استفاده می‌کنند. در این کشور خوردن و نوشیدن در کنار خانواده و دوستان از کارهای لذت‌بخش و هیجان‌انگیز است. در ادامه تعدادی از غذاهای معروف و اصیل اسپانیا را معرفی می‌کنم تا اگر به این کشور سفر کردید آگاهانه غذای خوشمزه و لذید خود را انتخاب کنید.

غذای اسپانیایی پاتاتاس براواس

اولین غذای معروف و بسیار خوشمزه‌ای که می‌خواهم به شما معرفی کنم پاتاتاس براواس است. پاتاتاس براواس، سیب‌زمینی‌های تکه‌تکه شده و خردشده به‌صورت نگینی است که در مناطق مختلف اسپانیا با سس متفاوت سرو می‌شود. این غذا در لغت به معنای سیب‌زمینی شجاع است و به کسانی که عاشق سیب‌زمینی هستند توصیه می‌شود که حتماً آن را امتحان کنند. پاتاتاس براواس در مناطق مختلف اسپانیا طبخ متفاوتی دارد اما به‌طورکلی برای تهیه این غذا سیب‌زمینی‌ها را به‌صورت نگینی خرد و سرخ می‌کنند و با سس مخصوص که سس قرمز تند یا سس پاپریکا با روغن‌زیتون یا سس سیر است سرو می‌کنند.

381

غذای اسپانیایی پائلا

پائلا یا پائیا غذای سنتی و بسیار معروف اسپانیاست که در نواحی مختلف این کشور طبخ می‌شود. غذایی با ترکیب رنگارنگ و طعم فوق‌العاده‌ای است. این غذا که پلویی و با برنج سنتی اسپانیا طبخ می‌شود اصلیتش از والنسیا است و در سه نوع متفاوت آن را می پزند. یک نوع آن پائلا با ترکیب مرغ و گوشت و لوبیا و گوشت خرگوش با ادویه‌هایی مثل رزماری یا زعفران است و نوع دیگر آن ترکیب برنج با خوراکی‌های دریایی مثل ماهی، میگو، صدف دریایی و شاه‌میگو است. پائلای میکستا هم ترکیبی از گوشت‌های مختلف و غذاهای دریایی مثل گوشت مرغ و ماهی یا میگو و سبزی‌ها و ادویه‌های معطر است. اگر این فرصت برای شما پیش آمد حتماً طعم دلپذیر این غذا را امتحان کنید.

382

غذای اسپانیایی گازپاچو

گازپاچو Gazpacho یک نوع سوپ سرد اسپانیایی با طعمی لذیذ است که در تابستان و هوای گرم سرو می‌شود. این سوپ ترکیبی از گوجه‌فرنگی و پیاز و سیر و لوبیا و خیار و روغن‌زیتون و سبزی‌های تازه است که این ترکیب را آسیاب می‌کنند که سوپ نرمی به دست می‌آید و وقتی سرد شد آن را سرو می‌کنند. طعم لذیذ و خوشمزه این سوپ با داشتن سبزی و ترکیبات تازه به خوشمزگی خوردن یک‌کاسه سالاد با مواد تازه است. این غذای اصیل اسپانیایی بیشتر در وعده ناهار سرو می‌شود. در ماه اوت در یکی از شهرهای اسپانیا جشن و فستیوال گازپاچو برگزار می‌شود و مردم این شهر و توریست‌هایی که در این زمان به اسپانیا سفرکرده‌اند در این جشن شرکت می‌کنند و شاهد آداب‌ورسوم و فرهنگ اسپانیا و رقص و پای‌کوبی‌های آن‌ها مثل فلامنکو هستند.

383

غذای اسپانیایی گامباس آل اجیلو

گامباس آل آجیلو یک غذای اسپانیایی معروف است که در نوع غذاهای دریایی طرفداران خاص خود را دارد و کسانی که علاقه زیادی به میگو دارند توصیه می کنم که حتماً طعم این غذا را امتحان کنند. این غذا در اسپانیا به‌عنوان وعده اصلی و تاپاس هم استفاده می‌شود و ترکیب آن میگو و سیر و سبزی‌های معطر مثل جعفری و روغن‌زیتون و ادویه خوش‌طعم پاپریکا است که طعم این غذا را فوق‌العاده می‌کند و در دسته غذاهای تند قرار می‌گیرد. این غذا به ‌آسانی و در چند دقیقه آماده می‌شود. گامبای آل اجیلو را در هر رستوران و تاپاس بار اسپانیایی می‌بینید.

384

غذای اسپانیایی تاپاس

تاپاس غذاهای کوچک و مختلفی با ترکیبی از رنگ‌های زیبا و طعم‌های دلپذیری است که در هر زمان (شب و روز) در اسپانیا و هر وعده ای سرو می‌شود و بیشتر به‌عنوان میان وعده استفاده می‌شود. این غذای فینگرفودی از غذاهای معروف اسپانیا به شمار می رود و در هر جای اسپانیا از شمال تا جنوب این کشور این خوراک دل‌چسب و خوشمزه را پیدا می‌کنید و طرفداران زیادی دارد. در بعضی از شهرهای اسپانیا مثل بارسلونا، گرانادا و مادرید این وعده دل‌چسب را در کنار سفارش نوشیدنی در کافه‌ها می‌توانید به‌صورت رایگان نوش جان‌کنید. این وعده غذایی به‌صورت سرد و گرم سرو می‌شود و چون تکه‌های کوچک و فینگرفودی هستند، سرو چندتکه از آن به‌عنوان وعده اصلی محسوب می‌شود. این غذای کوچک با طعم‌های مختلف طبخ می‌شود که بستگی به ذائقه آشپز و شما دارد که تاپاس سبزی‌ می‌خواهید یا تاپاس ماهی و...

385

غذای اسپانیایی تورتیلا اسپانولا

غذای اسپانیایی تورتیلا اسپانولا یکی از غذاهای سنتی و معروف اسپانیایی است که طرفداران زیادی دارد. این غذا حاوی پروتئین می باشد و در تکه‌های کوچک و بزرگ با بافت های ضخیم و نازک طبخ می‌شود. این غذای لذیذ اسپانیایی می‌تواند به‌عنوان تاپاس و پیش‌غذا یا تعداد زیاد آن برای صبحانه که یک وعده اصلی است میل شود. ترتیلا اسپانیایی را می توان نوعی املت دانست و در نوع سنتی و اصیل خود ترکیبی از تخم‌مرغ و پیاز و سیب‌زمینی‌های نگینی با ادویه‌های نمک و فلفل است اما امروزه موادی ازجمله سوسیس، سیر، شوید و پنیر به آن اضافه می‌کنند.

386

غذای اسپانیایی سالمورجو

سالمورجو یک سوپ خوش‌طعم اسپانیایی است که شباهت زیادی به گازپاچو دارد و ترکیبات آن مثل سوپ گازپاچو گوجه‌فرنگی تازه، خیار، پیاز، سیر، روغن‌زیتون و لوبیا و فلفل سبز است اما این سوپ نرم و غلیظ‌تر از سوپ گازپاچو است و برای غلظت آن مقداری خرده‌نان به ترکیبات این غذا اضافه می‌کنند و چاشنی که به آن عطروطعم خیلی خوبی می‌دهد سرکه است و در نهایت برای تزیین این غذا از برش‌های تخم‌مرغ آب‌پز و ژامبون استفاده می‌شود. این غذا مثل سوپ گازپاچو در هوای گرم و فصل تابستان سرو می‌شود. مردم اسپانیا زیاد اهل خوردن سوپ و طرفدار آن نیستند اما وقتی حرف از این سوپ به میان بیاید، نمی‌توانند از آن بگذرند همان‌طور که مردم اسپانیا در منطقه اندلس در فصل تابستان از خوردن سوپ گازپاچو لذت می‌برند مردم نواحی جنوبی اسپانیا در فصل گرم تابستان در کوردوبا از خوردن سوپ سالمورجو لذت می‌برند. اگر این فرصت برایتان پیش آمد حتماً آن را غنیمت بشمرید و از چشیدن طعم و مزه این سوپ لذت ببرید.

387

غذای اسپانیایی رابودِتورو

رابودتورو یکی از خورشت‌های خوشمزه و دل‌چسب و معروف اسپانیاست. ماده اصلی این غذا گوشت دم گاو می باشد. درگذشته از گوشت دم گاو نر برای طبخ این غذا استفاده می‌شد اما امروزه در اسپانیا از گوشت دم گاو ماده استفاده می‌کنند و اصلیت آن از آندلس است. علت اصلی خوشمزگی این غذا طبخ آهسته و آرام آن است و در کنار این گوشت از ترکیباتی مثل هویج، سیر، پیاز، روغن‌زیتون، ادویه خاص و پوره گوجه‌فرنگی استفاده می‌شود. این غذا برای مردم اسپانیا جزئی از وعده اصلی محسوب می‌شود.

388

غذای اسپانیایی هشت پای گالاسیا

یکی دیگر از غذاهای معروف و دلپذیر اسپانیا که خاستگاهش شهر گالاسیاست هشت پای گالاسیا نام دارد. در گذشته در اسپانیا وقتی مردم برای تماشای نمایش گاوها به این شهر می‌رفتند با خود هشت‌پا، روغن‌زیتون و پاپریکا می‌بردند و در آنجا طبخ و سرو می‌کردند و ازآنجا این غذای دریایی به‌عنوان یک وعده محبوب و دل‌چسب در لیست غذاهای مردم اسپانیا قرار گرفت. این غذا و خوراکی محبوب معمولاً در بشقاب‌های چوبی و به همراه نان و سیب‌زمینی و نوشیدنی‌های خاص و گوارا سرو می‌شود.

389

غذای اسپانیایی چوروس

چوروس یا دونات اسپانیایی یک نوع اسنک داغ و شیرین است که با خمیر دونات پخته می‌شود و به‌عنوان وعده صبحانه میل می‌شود. بعد از سرخ کردن خمیر دونات در روغن آن را با کرم‌های شکلاتی و شکر تزیین می‌کنند. چوروس ها ترد و نازک و فنری شکل هستند و آن را می‌توانید در جای‌جای اسپانیا و حتی در غرفه‌های خیابانی این کشور ببینید

390

غذای اسپانیایی کراکت

کراکت یک اسنک خوشمزه است که ماده اصلی آن سیب‌زمینی می باشد و در اسپانیا با ماهی و ژامبون و پنیر مخصوص اسپانیایی و سس سفید مخصوص آن را پر می‌کنند و بعد این اسنک ترد و خوشمزه را در آرد سوخاری می‌غلتانند و در روغن سرخ می‌کنند. این غذای پرکالری و لذیذ در تاپاس پارها و در کنار نوشیدنی‌های گوارا میل می‌شود. در غرب این خوراک را با فیله یا پنیر که سوخاری می‌شود سرو می‌کنند. کراکت هم ازآنجایی‌که تکه‌های کوچک سوخاری هستند برای وعده اصلی می‌توانید تکه‌های بیشتری از آن را میل کنید.

393

خوراک ماهی مرکب

خوراک ماهی مرکب یکی از غذاهای لذیذ و محبوب اسپانیایی است که طرفداران غذاهای دریایی حتماً آن را دوست خواهند داشت. در این غذا تکه‌های ماهی را بانمک و پاپریکا و روغن‌زیتون مزه دار و طبخ می‌کنند. این خوراک خاستگاهش از گالیسیاست و طعم لذیذ و خوشمزه‌ای دارد.

391

ژامبون اسپانیایی

این غذای معروف و دل‌چسب اسپانیایی یکی از خوراکی‌های پرطرفدار این کشور است که از گوشت‌های خردشده و تکه شده تهیه و درست می‌شود. پخت این غذا در اسپانیا جزو کسب‌وکارهای معروف است مزه این غذا بسته به ذائقه مشتری که چه نوع گوشتی را انتخاب کند متفاوت است. برای تهیه این غذا گوشت مخصوص را تکه‌تکه و خرد می‌کنند و با موادی مثل ادویه‌جات مختلف و سبزی‌ها و مغزی جات آن را طعم دار می‌کنند. اسپانیا بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده ژامبون خشک است و این غذا با روش‌های قدیمی درست می‌شود.

392

غذای اسپانیایی آروس نگره

بهترین برنج‌ها و پلوها در شهر والنسیا اسپانیا پخته و طبخ می‌شوند. از غذاهای برنجی معروف این شهر می‌توان به پائلا، آل فورن آروس و آروس نگره اشاره کرد. اگر برای تفریح به شهر والنسیا سفر کردید حتماً طعم بی‌نظیر آروس نگره را امتحان کنید. برای پخت این غذای سنتی اسپانیایی از برنج سفید و روغن‌زیتون و ماهی مرکب و پیاز و فلفل و جوهر خاص استفاده می‌شود. رنگ این غذا تیره است و تیرگی این غذا به خاطر جوهر مرکبی است که در ترکیب این غذا استفاده می‌شود.

397

غذای اسپانیایی امپانادا

امپانادا نان خوشمزه و خوش‌طعمی است که از واژه به معنای پیچیدن داخل نان گرفته‌شده و این غذا شبیه به پیراشکی است و داخل آن را با ترکیباتی مثل سوسیس و ماهی و سبزی‌ها و فلفل پر می‌کنند و برای اینکه طعم خاص و متفاوتی به این غذا بدهند از سس خا مثل سس پیاز استفاده می‌کنند.

396

غذای اسپانیایی پیمینتوس د پادرون

پیمینتوس د پادرون یکی دیگر از غذاهای معروف و خوش‌طعم کشور اسپانیا که در منوی تاپاس رستوران‌های این کشور دیده می‌شود. اصالت و خاستگاه این غذا و شهر گالیسیا که شمال غرب اسپانیا است. این غذا ترکیبی از فلفل سبز سرخ‌شده و نمک می باشد. فلفل‌های سبز استفاده‌شده در این غذا شیرین و ملایم است و گاهی فلفل‌های سبز تند هم در لابه‌لای آن‌ها استفاده می‌شود که طعم متفاوت و دلپذیری را به این غذا می‌دهد.

395

غذای اسپانیایی فیده ئوآ

فیده ئوآ یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه کشور اسپانیا است. در شهرهای والنسیا و کاتالونیا در دسته غذاهای دریایی و بسیار محبوب و پرطرفدار است. این غذای خوش‌طعم یک نوع پاستای اسپانیایی محسوب می‌شود که شباهت زیادی به ورمیشل دارد. ازآنجایی‌که طعم و مزه این غذا فوق‌العاده است، رقیب پئیا محسوب می‌شود و در ظرف پئیا پخته و طبخ می‌شود.

394

دیدگاه‌تان را بنویسید