کد خبر: 40

7 کاری که هرگز نباید در استانبول انجام بدهید!

اگر برای اولین بار است که به استانبول سفر می کنید، با ما همراه شوید تا بتوانید سفری دلنشین تر با تجربه هایی لذت بخش برای خود بسازید.

ما در این مقاله قصد داریم با مطرح کردن 7 نکته، که افراد کمتری به آن توجه می کنند به شما کمک کنیم تا سفری مطمئن تر و لذتبخش تر را تجربه کنید.

شماره 1- وقتی وارد استانبول شدید، از فرودگاه تاکسی نگیرید و بجای آن از اتوبوس های هاوا ایست استفاده کنید.

شما اگر برای یک بار هم به استانبول سفر کرده باشید متوجه می شوید که دراین شهر نباید سمت تاکسی بروید ...اما چرا؟!

با توجه به اینکه استانبول هفت برابر تهران مساحت دارد، در بسیاری مواقع شما برای گردش در داخل شهر نیاز به استفاده از خودرو دارید که اگر بخواهید از تاکسی برای تردد استفاده کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که به طور میانگین کرایه تاکسی در استانبول ده برابر گران تر از ایران است.

بارزترین نکته منفی که در مورد استفاده از تاکسی در شهرهای بزرگی نظیر استانبول وجود دارد ،کلاهبرداری و دریافت بیش از حد کرایه از گردشگران است. اگرچه همه تاکسی ها به این شکل نیستند اما تعداد این موارد به قدری زیاد است که رانندگان تاکسی در استانبول در این مورد شهرت جهانی پیدا کرده‌اند.

این کلاه برداری به شیوه‌های مختلفی انجام می شود:

·      کرایه تاکسی های استانبول با تاکسی متر محاسبه می شود و از آنجایی که راننده تاکسی می داند که شما اهل استانبول نیستید و شهر را نمی شناسید، عمدا ممکن است مسیررا طولانی تر کند تا پول بیشتری از شما بگیرد.

·      حتما تاکسی متررا ببینید ، بعضی از رانندگان تاکسی، تاکسیمتر را دور از چشم مسافر قرار می دهند تا پول بیشتری از مبلغ درج شده در تاکسی متر از مسافران بگیرند.

·      بعضی تاکسی ها ممکن است به شما بگویند که تاکسیمترشان خراب است و بدین صورت پول بیشتری از شما طلب کنند.

·      اگه پول نقدی که همراهتان است لیر نباشد که اوضاع بدتر می شوند چرا که کافی است بدانند شما دلار به همراه دارید و سوبله با شما حساب کنند.

·      راننده های تاکسی خیلی برخورد گرم و صمیمانه ای دارند و حتی چمدان هایتان را برایتان جابه جا می کنند، ولی باید بدانید که طبق آداب، به راننده ای که چمدان شما را جابه جا می کند باید انعام بپردازید.

·      اگر پول خرد برای کرایه به راننده ندهید ممکن است کرایه بیشتری از شما بگیرند و یا ادعا کنند که مبلغ کمی برای کرایه پرداخت کرده اید.

·      در ضمن اگر از پل بسفر عبور کنید باید عوارض پرداخت کنید. مثلا اگه پروازشما در فرودگاه سبیحا بشیند که سمت آسیایی است و بخواهید سمت اروپایی استانبول بروید باید از تنگه بسفر عبور کنید. ولی اگر در فرودگاه جدید استانبول که در بخش اروپایی است فرود بیاید دیگه لازم نیست از تنگه عبور کند بنابراین حواستان باشد که بی جهت از این تنگه عبور نکنید تا مجبور نباشید کرایه بیشتری پرداخت کنید.

·      بعضی از تاکسی ها بعد از اینکه شما را به مقصد رسانده اند زیر قولشان می زنند و مبلغ بیشتری را از شما طلب می کنند.

·      توجه داشته باشید که قیمت تاکسی‌های ترکیه، برعکس ایران، در روز و شب تفاوتی باهم ندارد. ولی رانندگان ممکن است برای تردد در شب پول بیشتر از شما طلب کنند. 

0001

 

شماره 2- حتما وقتی از هتل بیرون می آیید از پاسپورت و مهر ورودتان عکس بگیرید و کارت هتل نیز همراهتان باشد تا اگر پلیس جلویتان را گرفت نشان دهید.

برای تامین امنیت خود و همراهانتان و عدم بروز دردسر حتما وقتی از هتل بیرون می آیید از پاسپورت و مهر ورودتان عکس بگیرید و کارت هتل نیز همراهتان باشد تا اگر پلیس جلویتان را گرفت نشان دهید.

0002

 

شماره 3- با دلار خرید نکنید!

با دلار خرید نکنید، اول پولتان را چنج کنید و بعد به لیر خرج کنید.

  • نرخ تورم ترکیه مانند ایران بالای ۱۲ درصد است، به همین دلیل اگر زمان خرید لیر شما با تاریخ خرج آن فاصله زیادی داشته باشد، احتمالا تورم بر روی ارزش پول شما تاثیر خواهد گذاشت و ارزش لیرتان کاهش پیدا می‌کند.
  • اگر به صرافی‌های تهران رفته باشید، مشاهده کرده‌اید که همه صرافی‌ها دلار می‌فروشند و اختلاف قیمت خرید و فروش آن‌ بین ۱ الی ۲ درصد است. اما همۀ صرافی‌ها لیر نمی‌فروشند و اگر هم بفروشند اختلاف قیمت آن‌ها بین ۵ تا ۱۰ درصد است. بنابراین می‌توانید در ایران، دلار را با قیمت مناسب‌تر و دسترسی آسان‌تر تهیه کنید تا لیر.
  • قیمت دلار و لیر امروز را بررسی کنید و متوجه می‌شوید اگر از ایران دلار به ترکیه ببرید و آنجا به لیر تبدیل کنید، ارزش آن یا برابر است یا به سود شماست. البته ساعت کاری صرافی‌ها و بانک‌های ترکیه را باید مد نظرتان داشته باشید. ولی اگر لیر به ترکیه ببرید و بخواهید آن را در ترکیه به دلار تبدیل کنید، قطعا نرخ تبدیل به ضرر شما خواهد بود.
  • دلار ارز محبوب بسیاری از مکان‌های توریستی، تفریحی، عمده‌فروشی‌ها و حتی بعضی ادارات دولتی است؛ برای مثال سفارت ایران در ترکیه جهت پرداخت هرینۀ خدمات خود، دلار و یورو می‌پذیرد اما لیر قبول نمی‌کند. همچنین دولت و اداره مهاجرت ترکیه برای خرید خانه در ترکیه توسط خارجی‌هایی که قصد اقامت یا اخذ شهروندی دارند، فقط ارز دلار و یورو قبول می‌کند. بنابراین احتمال اینکه شما در ترکیه به دلار نیاز داشته باشید زیاد است و در تبدیل لیر به دلار قطعا ضرر خواهید کرد.

0003

 

شماره 4- به هیچ عنوان به بارها یا کلاب هایی که نمیشناسید نروید!

به هیچ عنوان به بار ها و کلاب هایی که نمیشناسید و معروف نیستند نروید چون ممکن است با صورت حساب عجیب غریبی روبرو شوید.

0004

 

شماره 5- مدارک باارزش و پول زیاد در خیابان های شلوغ با خودتان حمل نکنید و آنها را در سیف باکس هتل بگذارید!

قابل ذکر است استانبول نیز همانند سایر شهرهای جهان دارای برخی نواحی و مناطقی بوده که به عنوان بدترین محله های استانبول شناسایی شده است. در کل، اگر می‌خواهید در هنگام قدم زدن با جیب برها و آدم‌های خطرناک که از انجام هیچ جرمی ترسی ندارند؛ روبرو نشوید؛ محله‌های خطرناک استانبول را بشناسید.

محله کوش تپه

محله سلطان بایلی

محله قاضی عثمان پاشا

محله دولاب دره

محله اسنیورت

محله کمال پاشا 

محله غزی

0005

 

شماره 6- به هیچ وجه در فرودگاه سیمکارت نخرید!

وقتی وارد فرودگاه استانبول می‌شوید، خودتان متوجه همه چیز خواهید شد؛ آن‌جا همه چیز را بر اساس قیمت‌های بین المللی می‌فروشند و سیم کارت هم از این قضیه مستثنی نیست. پس اولین فکری که خواهید کرد این است که بیخیال خرید سیم کارت در فرودگاه شوید و در جایی نزدیک به هتل دنبال خرید سیم کارت باشید. مثلا حوالی خیابان استقلال. فکر بدی هم نیست به یکی از نمایندگی‌های اپراتورهای تلفن همراه وارد می‌شوید و تقاضای سیم کارت می‌کنید!

0006

 

شماره7- هنگام سفرتون به ایران با هیچکس را به هیچ قیمتی قبول نکنید، چون میتواند شمارا تا پای اعدام ببرد!

0007

 

دیدگاه‌تان را بنویسید