نگاهی به تجارت جهانی در دبی
حاکم دبی از منبع نفت کشفشده برای توسعه و ساخت شهر خود استفاده کرد و باعث شد دبی به یکی از مقاصد برتر گردشگری جهان تبدیل شود.
در دهه ۱۹۵۰، بلافاصله پس از چالشهایی که بین دبی و ابوظبی در مورد نفت وجود داشت، دبی با مشکل مواجه شد. برخلاف ابوظبی که از تولید نفت بهرهبرداری میکرد، دبی هیچ منبع عمدهای برای درآمدزایی نداشت. در آن زمان، حاکم دبی، شیخ راشد بن سعید آل مکتوم، تصمیم به تغییر مسیر گرفت.
بنابراین راهاندازی زیرساختها و گردشگری در دبی آغاز گردید و این تصمیمگیری منجر به ساخت چندین پروژه زیربنایی شد. اماراتیها دریافتند که زیرساخت یک استراتژی بلندمدت است و باید به رشد اقتصادی آن امیدوار باشند. این امر به رونق صنعت گردشگری دبی کمک کرد و هر قطره نفت کشفشده برای توسعه و ساخت خود شهر به کار رفت. این زیرساختها و پیشرفتها باعث شد دبی به یکی از مقاصد برتر گردشگری جهان تبدیل شود. به طوری که صنعت گردشگری تا ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی دبی را تشکیل میدهد.
همچنین، تأسیس ناحیه آزادی برای تجارت جهانی نیز به رونق اقتصاد آن کمک کرد. دبی نخستین ناحیه آزاد خود را در سال ۱۹۸۵ ایجاد کرد و جبل علی، بزرگترین ناحیه آزاد جهان را تشکیل داد. این اقدام منجر به تاسیس ۳۰ ناحیه آزاد دیگر شد که معافیتهای مالیاتی، مزایای عوارض گمرکی و معافیتها برای خارجیها را فراهم میکنند. این بستر منجر به جذب کسب و کارهای جهانی بیشتری شد و بیش از ۱۴۴٬۰۰۰ نفر از کارمندان آنها، حدود ۸۰ میلیارد دلار از درآمد غیرنفتی را تولید میکنند. این معادل ۲۱ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) شهر است.
با این همه، دبی همچنان یک اقتصاد پویا و متنوع دارد که از درآمدهای مختلفی بهرهمند است. اینجاست که باید اشاره کنیم برخلاف باور رایج، بخش عمده اقتصاد دبی از تولید کالا، ارائه خدمات و صنعت گردشگری تشکیل شده است، نه نفت.بنابراین میبینید که صنعت نفت در کنار استراتژیهای تجاری آینده نگر، دبی را قادر ساخته تا به یک نیروگاه اقتصادی جهانی تبدیل شود.
آیا دبی ثروتمندترین شهر جهان است؟
دبی شهری ثروتمند است اما نمیتوان آن را ثروتمندترین شهر جهان دانست. اقتصاد متنوع دبی، آن را به یکی از ثروتمندترینهای جهان تبدیل کرده است. برخلاف سایر ایالتهای منطقه، اقتصاد دبی به نفت متکی نیست. رشد اقتصاد آن از تجارت، حمل و نقل، گردشگری و امور مالی ناشی میشود. همچنین تجارت آزاد، نرخ مالیات پایین و مالیات بر درآمد صفر، دبی را به یک مرکز تجاری محبوب تبدیل کرده است. از این رو شرکتها و سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری و ساخت شرکتها به این شهر مهاجرت میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید