تملک آثار ساخته شده در حریم طاق بستان نیازمند تامین بودجه
میراث فرهنگی برای تملک آثار ساخته شده در حریم طاقبستان نیازمند بودجه سه هزار و ۶۸۰ میلیارد تومانی است.
به گفته مدیر مجموعه طاقبستان کرمانشاه برای تملک عرصه و حریم آثار طاقبستان و املاک ساخته شده در شکارگاه خسروپرویز سه هزار و ۶۸۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است.
محمدمهدی فیضآقایی بیان کرد:
حریم طاق بستان هزارو ۱۱۴ هکتار است و از زمین های شکارگاه خسرو پرویز نیز حدود ۶ هکتار در مالکیت میراث فرهنگی قرار دارد.
وی افزود:
حتی حوزه علمیه ساخته شده در بلوار طاق بستان نیز جزو حریم آثار محسوب میشود ضمن اینکه در زمین های شکارگاه خسروپرویز با ضوابط سختگیرانه فقط اجازه کشاورزی کشت های کوتاه ریشه داده میشود تا خاک آنجا مردم را اذیت نکند.
فیضآقایی در خصوص فعالیت کبابیهای اطراف آثار طاقبستان نیز گفت:
وجود جوامع محلی از نقاط قوت یک اثر تاریخی است و وجود بخش های اقتصادی، فرهنگی و مردمی مفید است اما نوع فعالیتشان قطعا باید هماهنگ باشد.
وی افزود:
نمیتوانیم نادیده بگیریم که بخشی از کسانی که به طاق بستان می آیند به خاطر کبابیهای آنجا است که این موضوع خودش یک پتانسیل محسوب میشود در نتیجه باید روشی را به کار برد که نه سیخ بسوزد نه کباب و به نفع هر دو طرف باشد.
مدیر مجموعه طاق بستان در ادامه گفت:
طرح ما این است که کبابی های اطراف آثار بهنحوی فعالیت کنند که دود نداشته باشند بهعنوان مثال از منقل هایی استفاده کنند که از بالای کباب گرما داشته باشد تا تولید دود نکند چراکه دود کباب جلوی منظر طاق بستان را در شبها می گیرد ضمن اینکه حداقل در مدت ۵۰ سال اخیر این دود کباب باعث ایجاد رسوب روی آثار شده است.
فیضآقایی در ادامه اشارهای به امنیت اجتماعی طاق بستان کرد و گفت:
متاسفانه سلامت اجتماعی طاق بستان پایین است که باید به آن توجه ویژه شود.
به گفته وی از زمانی که درب ورودی آثار طاق بستان از پیاده راه کبابی ها به میدان طاق بستان جابهجا شده نوع گردشگرها هم تغییر کرده است.
فیضآقایی افزود:
الان بسیاری از بازدیدکنندگان ما نوجوانان و بانوان تنها هستند چراکه میتوانند بهتنهایی با خودرو تا درب ورودی آثار بیایند و وارد محوطه شوند در حالی که این افراد در گذشته از تنهایی راه رفتن در مسیر کبابی ها احساس امنیت نمیکردند.
دیدگاهتان را بنویسید